top of page

Hieronta

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteinen hoitomuoto, jolla hoidetaan erilaisia lihasjännityksiä ja lihaksistossa olevia kiputiloja. Klassinen hieronta soveltuu useimmille ihmisille. Lihaksiston aineenvaihdunta tehostuu, pintaverenkierto paranee ja kipu lievittyy lihasta erilaisin ottein muokkaamalla. Hieronta antaa hyvän olon tunteen ja vähentää stressiä sekä ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnassa sovelletaan klassista hierontaa sekä mobilisoivia tekniikkoja urheilijoiden ja aktiiviliikkujien tarpeisiin. Tavoitteena ovat; raskaasta harjoittelusta palautumisen nopeutuminen, paikallisten ylirasitustilojen varhainen toteaminen, lihasjännitysten ja lihaskovettumien poistaminen, sidekudosten liikkuvuuden ylläpitäminen ja sidekudoskyhmyjen poistaminen, sekä vammojen ennaltaehkäisy ja vammojen parantumisen edistäminen. Urheiluhieronta mukautetaan ja suunnitellaan urheilijoiden tarpeiden mukaan. Usein keskitytään ongelmakohtiin, jotka ovat syntyneet lajikohtaisista yksipuolisesta tai kovasta harjoittelusta.

Hieronta hoidoissa käytetään tarvittaessa myös DryNeedlingia, tenshoitoa, kinesioteippausta, met-tekniikkaa, fasciakäsittelyä.

Dryneedling

Triggerpiste on ärtynyt piste lihaksen siällä olevassa lihassäikeessä. Tämä piste on herkistynyt paineelle, venytykselle ja kuormitukselle. Painettaessa pistettä tuntuu paikallista ja heijastavaa kipua. Esim epäkäslihaksen poikittainen piste heijastaa kallonpohjan ja ohimon alueelle ja pienen pakaralihaksen heijaste alue muistuttaa issiasta. Kuivaneulauksella pyritään rentouttamaan kireä lihassäie/triggerpiste, lisätään paikallista verenkiertoa ja lievitetään kipua. Kuivaneulaus tehdään perinteisillä, ohuilla akupunktioneuloilla ja hoito on kivuttomampaa kuin kireän lihaksen/fascian käsittely. Menetelmällä voidaan hoitaa monia tuki- ja liikuntaelin vaivoja. Jopa vuosia kestäneitä kiputiloja voidaan lievittää tai poistaa. Hoidon vaste on usein välitön. Kontraindikaatiot: neulakammo, akuutti vamma, kuume, lymfaattinen turvotus, hemofilia, akuutti immuunisairaus, heikentynyt vastustuskyky.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa käytetyt sileät kivet sitovat tehokkaasti lämpöä itseensä ja vapauttavat sitä hitaasti. Endorfiinit virtaavat, kun lämpimät kivet hyväilevät öljyttyä ihoa hellästi. Lopputuloksena on tehostunut aineenvaihdunta ja kokonaisvaltaisesti hyvä olo.

Niska-hartia päähieronta

Niska-hartia päähieronta on kiireiseen elämäntapaan sopivaa yksikertaista ja rauhoittavaa hierontaa. Se laukaisee stressiä ja helpottaa stressin aiheuttamia oireita.


Hoidolla on sekä rentouttava että virkistävä vaikutus. Hieronta tasapainottaa autonomista hermostoa ja siten nopeuttaa kehon omia paranemisprosesseja sekä ennaltaehkäisee sairauksia vahvistamalla vastustuskykyä. Hoidon aikana vapautuvat endorfiinit vaikuttavat tehokkaasti myös mieleen antaen voimia ja elämäniloa.

Imukuppihieronta

Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyteeen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapeuttinen niska-hartia hieronta sisältää niskan selin hieronnan sekä korvassa olevien heijastepisteiden käsittelyn, sekä kevyen päähieronnan. Jalkahieronnassa hierotaan sääret, jalkaterät, käsitellään jalkapohjassa olevat heijastepisteet.

Vyöhyketerapeuttiset hieronnat vaikuttavat koko kehoon avaten kehon jännityksiä ja tukoksia.

bottom of page